Veelgestelde vragen

   • > Zijn er reserve onderdelen en/of accessoires verkrijgbaar?
   • Ja, veel reserve onderdelen en accessoires zijn los verkrijgbaar.
    Accessoires kun je vinden onder het kopje 'Accessoires' bovenaan in het menu.
    Voor losse onderdelen is veelal een technische tekening beschikbaar op de website van Gardena om het exacte onderdeel te bepalen. Je kunt deze vinden door het artikelnummer van het product in te vullen in het zoekveld op deze pagina en "technische tekeningen" aan te vinken. Als je het juiste onderdeel hebt gevonden dan kun je contact opnemen met onze klantenservice om het onderdeel te bestellen.

   • > Zijn Gardena waterproducten vorstbestendig?
   • Met ingang van 2015 levert Gardena nieuwe hoogwaardige spuitpistolen en broezen met een geïntegreerde technologie welke bescherming biedt tegen vorst.

    Voor alle oudere waterartikelen geldt dat grote temperatuurschommelingen kunnen leiden tot een verminderde levensduur van de kunststof onderdelen en afdichtingen. Restwater kan scheuren en lekken veroorzaken bij temperaturen van -1° Celsius gedurende 3 uur. In principe wordt het dus aanbevolen alle water produkten op te slaan op een vorstvrije plaats. Hierbij dient opgemerkt te worden dat een gemiddelde schuur of garage niet vorstvrij is.

    Vorstschade valt buiten de garantiebepalingen van Gardena.

   • > Hoe lang duurt het voordat de accu is opgeladen?
   • Met de oplader voor serieproductie bedraagt de oplaadtijd voor Accu art. 8836 ongeveer 9 uur. Bij Accu art.nr. 8837 ong. 1,5 uur.
    Met de snelle oplader (art.nr. 8831) bedraagt de oplaadtijd voor Accu 8836 ongeveer 2 uur. Bij Accu art. 8837 bedraagt de oplaadtijd ook ong. 2 uur.

    De accu kan ongeveer vijfhonderd maal worden opgeladen.

   • Kan ik een besproeiingscomputer aansluiten op mijn vorst vrije kraan?
   • Een vorstvrije kraan laat bij het sluiten van de kraan het overtollige water wegvloeien via een ventiel om bevriezing tegen te gaan. Bij het koppelen van een besproeiingscomputer krijgt de kraan enige tegendruk waardoor deze via dat ventiel water zal lekker. De combinatie van een vorstvrije kraan en computer kan tot problemen leiden.